Kedves Érdeklődő!

A BME Lakóépülettervezési Tanszék LakoBOX „víruspályázati” felületét látod.

2012. január 01-én egy különleges vállalkozásba kezdtünk: olyan digitális játékokat fejlesztünk (LakoBOX), amelyek céljai szerint játékos módon hozzák közelebb az építész-hallgatókhoz a lakóépülettervezés fortélyait.

Mint mindent, ezt a célt is sok fajta minőségi sávban lehet megoldani. Mi itt és most a legmagasabb nívót célozzuk meg. Ha van kedvetek, vegyetek részt benne – játszatok velünk!

A „víruspályázat” lényege a következő: a pályázat minden vonatkozása «titkos» és folyamatosan változik, mutálódik. Titkos a pályázók neve, titkos és változik a zsűri névsora, titkos a konkrét feladat és titkos a határidő is. Minden pályázó csapat a saját útját járja saját ütemben és stílusban - minden jelentkező csapat időről-időre kap egy újabb kicsi feladatot, aminek a megoldásával előbbre lép egy játék fejlesztésében. A megoldás mikéntje «befolyásolja» a soron következő feladat tartalmát! A végeredmény közös: a legjobb játékterveket leprogramoztatjuk, megvalósítjuk, a legjobb pályázó csapatokat pedig bevonjuk a megvalósításba.

Ha érdekel, csatlakozz! Kérdéseket a kutatas@lako.bme.hu –ra várunk.

GAME ON

Budapest, 2012. március 7.


Kolossa József DLA

BME, Lakóépülettervezési Tanszék

2012. október 1., hétfő


Kedves LakoBOX csapatok!

Június óta nem nagyon adtunk életjelet magunkról. Bár a nyár elején tettünk egy kísérletet arra, hogy folytassuk a megkezdett munkát – nem a tervek szerint alakultak az események: a programozásban partner Villamosmérnöki Kartól olyan visszajelzéseket kaptunk, ami miatt teljesen más irányokba kellett erőnket irányítani amellett, hogy folyamatosan ott lebegett annak az ígérete, hogy talán folytatni tudjuk az eredeti terveinket. Mostanra világossá vált, hogy a programozói környezet teljesen más felállású és működésű, mint azt korábban feltételeztük és ennek következtében a játékokat is másként kell megfogni.

Sok minden változott, de az igazi kérdés mégis az, hogy kik azok közületek, akik – ismerve az idei szemeszter terheléseit – továbbra is érdeklődnétek a folytatás iránt?

Kérlek mindannyiatokat, akik szívesen részt vennétek a játékprogramok további fejlesztésében, hogy jelentkezzetek a tdk@lako.bme.hu címen. Természetesen akkor is jelentkezhettek, ha még nem döntöttétek el, hogy részt vesztek és egyszerűen csak érdekel a projekt sorsa.

Üdvözlettel:

Kolossa József DLA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése